Новости

Дводневна екскурзија низ Источна Македонија

шестооделенците, имаа можност да се запознаат со природните и историските богатства на својата татковина.
повеќе

Зеленчукот од нашата училишна градина стасан за берба.

вредните ученици од Vг одделение.
повеќе

Да,бевме дел од “Генералка викенд”!

Тоа сме ние, IVа,IVб,IVв,IVг,IVд од ООУ ‘’Кирил Пејчиновиќ’’.
повеќе

Работилница ‘’Велигденска уметност’’организирана од ОУ Работнички универзитет ‘’Крсте Мисирков’’oд Кичево.

Учениците од четврто одделение при ОУ ‘’Кирил Пејчиновиќ’’ идентично твореа со учениците -учесници од основните училишта од општина Кичево.
повеќе

Еко-акција

здрава и чиста животна средина.
повеќе

Нашето училиште веќе цела недела има гости од градот Самсун,Туркије.

Прекрасна дружба
повеќе

Запишување на ученици во прво одделение/ учебна 2024-2025 год.

Соопштение
повеќе

„Среда-среќно започнавме со засадување на нашата училишна градина“

поттикнување и развој на детските истражувачки способности.
повеќе

2 Април-"Светски ден на лицата со аутизам"

да ги поддржиме, да ги славиме различностите и да изградиме свет каде што сите деца, вклучувајќи ги и оние со аутизам, се чувствуваат вредни и рамноправни.
повеќе

Работилница реализирана преку Мрежа за искуствено учење во Едукативен центар за зачувување на природата с.Негрево-Пехчево.

учениците од VIII б одд. ја идентификуваа потребата од грижа и заштита на барскиот екосистем.
повеќе

Патронен ден на нашето училиште.

Под мотото Кирилски денови на музиката, театарот и сликарството, учениците и наставниците земаа учество во многу спортско-забавни активности.
повеќе

21 Март-Денот на пролета и екологијата.

учениците од нашето училиште учествуваа во активности за разубавување на дворот.
повеќе

Одбележување на 18 Март -Светскиот ден на рециклирањето

цел е да се подигне јавната свест за паметно управување,селектирање и рециклирање на отпадот.
повеќе

Амбасадата на Унгарија и Здружението на Унгарците во Република Северна Македонија’’ Теледом’’ распишаа конкурс на литературни творби.

Наградени ученици од ООУ ‘’Кирил Пејчиновиќ’’
повеќе

Посета на Музеј на Македонската борба за независност и знаменитости на град Скопје.

четврто одделение по предметот Историја и општество.
повеќе

Работилница на тема "Компост и процес на компостирање"во соработка со Slow Food Водно Училишни градини.

учениците од V г одделение, засадија хербални и ароматични семиња за нашата училишна градина.
повеќе

Проект „Шах во школите”, во организација на Шаховскиот сојуз на град Скопје.

Андреј Божиноски од 7-а одделение се закити со сребрен медал и Диплома за освоено второ место.Честитки за сите учесници
повеќе

Оглас за прибирање на понуди за фотографирање на ученици од 1-9 одд зa учебната 2023 /2024 година и изработка на алманаси.

краен рок за поднесување на понудите е 11.03.2024година
повеќе

Учениците од трето Б одд. заедно со нашата родителка, воедно и Претседателка на Здружението на граѓани со ретки болести „Живот со предизвици“ Весна Алексовска одржаа работилница со која го одбележаа 29 февруари - Светски ден на ретките болести.

Развивањето емпатија, разбирање, сочувство и почитување на лицата со ретки болести беше главната цел на оваа работилница.
повеќе

Конференција „Сите во акција за справување со врсничко насилство“

превенција, препознавање и справување со различни форми на врсничко насилство.
повеќе